Bejelentés


Fordítás itt folyik: Csak akkor lehet jó munkát végezni, ha van


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Személyes

Miért  fordítok


Szükség van valami bevételre - de ez nem a fő ok, amiért fordításokkal foglalkozom. Munkámat (tervezői és fordítói) mindig azért végzem, mivel érdekel, vonzalmam van hozzá.

Honnét származom

Szlovákiában születtem, az Esztergommal szomszédos kisvárosban, Párkányban, amelynek kb. 11 ezres lakosságából 70% magyar ajkú, magyar nemzetiségű szlovák állampolgár. Úgy tudom, minden ősöm magyar nyelven beszélt. Csehországban 1978-tól vagyok (amennyiben beleszámolom a brünni főiskolai diákéveimet is), 1984-ben telepedtem ott le, s 1993-tól szlovák helyett cseh állampolgárságot vettem fel.

Mi okoz örömet

Értelmes emberek, akik segítőkészek tudnak lenni, nyíltak, gyűlölettől, haragtól és rosszakarattól mentesek, munkájukat nem kizárólag a pénz miatt, hanem saját elégedettségükért teszik, be tudják ismerni saját hibájukat és képesek nyíltan rámutatni mások hibáira is, meg tudnak bocsátani, a szeretetet teszik a pénz elé.
Amikor sikerül célba érnem - még ha nem is elsőként.

Amit ki sem állhatok

Ø Nemtörődöm, pontatlan, nem csinos, végezetlen munka.
Ø Hibák, amik felett csak legyintenek (itt az írásos megnyilvánulásra gondolok elsősorban). Személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy a honi (magyarországi) születésű polgárok nem jártasak saját anyanyelvükben olyan szinten, hogy ahol szükséges, ott szépen és érthetően ki tudják magukat fejezni. Ugyanez érvényes a csehországi cseh állampolgárokra is.
Ø Hogy mindenki csak a pénzt hajszolja.
Ø A többség életkörnyezetünkhöz való felelőtlen hozzáállása.
Ø Közömbösség, hanyagság, zárkózottság, kelletlenség, segítőképtelenség.


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!